Има ли проституция на естрадата?

Шокиращото изказване, което направи наскоро Vlada Perović, раздруса здраво сръбската естрада. Мнозина изпълнители, естрадни мениджъри потвърдиха и изнесоха нови детайли от мрачните кръгове на елитната проституция.

Има ли проституция на естрадата?

Nada Topčagić сподели, че е възмутена от ситуацията в съвременната естрада. Според нея става въпрос за модерна градска проституция и осребрена красота, тоест, най-старият занаят – в нови одежди:
– Знам, че някои певици се опаричиха много здраво. Това е надпревара за пари, злато, диаманти и добър живот, в който не се прави нищо. Те издават CD, само за да се доберат до публичност и на страниците на вестниците, а това им отваря пътя към паралиите. После те им финансират песните и ги лансират в телевизията. Известните се раждат за една нощ, а не знам някой да е направил хит – стават популярни с нашите песни от 80-те години.

– Това е публична тайна. Всички знаем коя певица колко струва и как някои винаги са по телевизията, а не са издавали песен с години. Ето, например, тази прясно разведената чернокоска. Някой знае ли поне една нейна песен?! От какво заработва толкова много? Знам доста такива, които никой не познава, докато не започнат да проституират. После изведнъж си слагат силикон, напомпват си устните и пропяват. А като ги гледате по телевизията, те са най-почтените и осъждат проституцията – каза известен естраден мениджър, желаейки името му да не се обявява.

Певецът Era Ojdanić също потвърди думите на Perović:
– Vlado е стар шмекер, който познава естрадата много по-добре от тези, които сега са актуални, и е осведомен на 100 процента. Нещата не стоят като едно време в бивша Югославия, когато се „проливаше кръв“ за да се добереш до телевизията. Днес певците скачат от първото стъпало направо на десетото. Това става, само защото имат добър „гръб“ – някой от медиите или богат човек. Сега такива са тенденциите и ако не се впишеш в тях, си никой. В края на краищата, веднъж имаш шанса за своите пет минути слава, ако го изпуснеш, после ще съжаляваш.

Goca Božinovska Perović спомена като положителен пример и една от певиците, чиито плочи не се плащат от спонсори:
– Не бих казала, че младите певици се занимават с проституция, но доста от тях имат богати спонсори. Щом видя, че спонсор е направил първата им плоча, ясно ми е. Седяла съм заедно с хора, които проклинат деня, в който са се запознали с някоя моя колежка.
Goca добави, че заработката на певиците от участия не може да бъде толкова голяма, че да си позволяват безброй маркови чанти. Това могат само звезди, като Ceca, Lepa Brena, Jelena Karleuša, Seka…

Певицата Ana Nikolić, чийто мениджър беше Perović, отказа да коментира изказването му. Отказа също и младата звезда на „Grand” Jelena Kostov.

Žika Jakšić, също мениджър на доста естрадни звезди, смята, че думите на Perović са далече от истината:
– Не знам с какви певици е работил, но според мен, това е оплюване на цялата професия.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар