Хонорари на някои от най-платените певци

zdravko_colic

Zdravko Čolić е най-платеният сръбски певец в Хърватска – за новогодишното си участие в Нови Винодолски е получил 100 000 евро. Легендата на поп музиката пя за Нова година в хотела на бившия тенисист Brunо Orešar, където беше със съпругата си Sandrа и дъщерите си Unа (8) и Larа (3).

Неговият колега Momčilo Bajagić Bajaga съще е от добре платените сръбски изпълнители в Хърватска. За участието си на 31 декември в Река, заедно с бенда си, заработи 40 000 евро.

Най-добре платената хърватска звезда е Severina Vučković, която за новогодишния си концерт в Куманово получи 80 000 евро. В последните години Severina заработваше за участие в най-лудата нощ по 60 000 евро, но след сътрудничеството си с Goran Bregović в албума „Zdravo Marijo”, успя да увеличи хонорара си.

В Македония Džiboni и „Prljavo kazalište” пяха „само“ за 25 000 евро, докато легендарният Oliver Dragojević за концерта си в Скопие получи 60 000 евро.

Измежду листата на добре платените е и Toni Cetinski, който са участието си в Сплит си заработи 75 000 евро.

Останалите хърватски изпълнители получиха доста по-малко: любимецът на жените Petar Grašo пя на остров Хвар за 30 000 евро; бившата му приятелка Danijela Martinović в Любляна за 25 000; Jelena Rozga в Примощен за 24 000, а група „Magazin” за посрещането на Нова година в Шибеник – едва 15 000 евро.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
  1. olyrenon каза:

    чудесно е да се разбере, че безумната и безпочвена омраза между хървати и сърби вече не спира музикалните контакти по между им.
    а здравко си заслужава не 100 хиляди, а 100 милиона евро хонорар…браво на този невероятен певец, на този неостаряващ 60 годишен любимец на няколко поколения. ако дойде да пее в софия в НДК, зала-1 ще се пръсне от публика… ама не идва!!!
    като че неуважението между сърби и българи е много по-страшно от братоубийствената сеч на хървати и сърби…!!!

Вашият коментар