Hanka Paldum измъчвала сръбски затворник

Неотдавна Goran Golub, затворник в концентрационния лагер за сърби „Silos“ край Сараево, съществувал от 1992 до 1996 година, каза пред адвоката си, че една босненска певица го е измъчвала по време на престоя му там.

Певицата, за която Golub говореше, е Hanka Paldum, а той е един от многото преживели мъченията й. Веднъж през 1993 година тя го накарала да седне на пода и да си разтвори краката, след което стъпила с всичка сила върху слабините му, заливайки се от смях. В този момент се появил Dino Merlin, който раздавал цигари. Той приближил затворниците и ги прегърнал. Тогава Hanka се успокоила и се махнала – разказва адвокатът.

Когато Golub се оплакал на шефа на лагера, бил посъветван да мълчи, тъй като Hanka Paldum била от приближените на Alija Izetegović, тогавашният председател на Босна и Херцеговина.

Заради тези мъчения, затворникът Goran Golub никога не се оженил и всеки път, когато ходи по малка нужда, пред очите му изплувала картината от лагера. Според неговите думи, стражарите не са измъчвали затворниците, докато псевдовойници като Hanka Paldum, която всявала страх в лагера, влизали и правели каквото си искат.

Hanka Paldum измъчвала сръбски затворник в лагера Силос


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар