Halid Muslimović: Най-големият измамник на естрадата?

Halid Muslimović: Най-големият измамник на естрадата

Въпреки че през 2012 година съдът взе решение да върне дълга си на стойност 20 000 евро плюс лихвите, босненският певец Halid Muslimović отказва да отвори кесията си. През далечната 1990 година Halid подписва договор с някогашния си сътрудник и колега Ermin Elezović от Ягодина за записване на плоча в неговата издателска къща. Албумът така и не вижда бял свят, затова Elezović се обръща към надлежните органи.

– Съдът в Крагуевац отсъди Muslimović да ми изплати парите, които съм му дал преди 29 години. Но това не значи нищо, тъй като и с присъда не мога да го накарам да ми върне дълга – оплака се Ermin, който не е единственият дал пари на Halid.

Mirjana Ponjiger, сръбска гражданка, която от десетилетия живее в Австралия, твърди, че Halid Muslimović и на нея вече 29 години отказва да ѝ върне парите. Според думите ѝ, през 1990 година тя и съпругът ѝ са дали на певеца 5000 долара по време на войната на територията на бивша Югославия. Muslimović обещал да ги върне, когато започне да заработва от участия, но и до ден днешен не спазва обещанието си.

– Няколко пъти след това е идвал в Австралия, но се крие от нас. Успяхме да си вземем хиляда долара преди няколко години, когато Sonja Bašić го доведе тук да пее. Не я познавам, виждала съм я само веднъж, но като разбрах какво ѝ е причинил, направо ми се доплака. Тази жена му е помогнала финансово толкова много, а той така да я пребие. Подала съм жалба в полицията. Ако си мисли, че ще му се размине, жестоко се лъже. Ако не друго, поне ще има забрана да влиза в Австралия – разказа Mirjana.

Sonja Bašić, бивша любовница на Mislimović, която той миналата година преби, тъй като не иска да ѝ върне 107 000 евро, потвърждава историята на Mirjana.

– Всичко е истина. Знам и за много други хора от различни краища, които също са жертви на Halid. Той продължава да манипулира хората и да взема от тях пари, тъй като не може да си връща кредита на банката. Има Господ и за него. Този човек съсипа хората, които му бяха приятели и му помагаха да се справи. Вместо да ни уважава и цени, той ни мами, а мен се опита и да убие – каза Bašić.

Съдът на може да продаде нищо от имотите на певеца, оценени на близо милион и половина евро, тъй като повечето не са на негово име. Между тях са звукозаписно студио, тризвезден хотел, автомобилен салон… Хотелът пък е ипотекиран заради кредита. Sonja Bašić е издействала по съдебен път Muslimović да не може да продава нищо, докато не се реши спорът за дълга му към нея.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар