Гуча 2012: На учителя Veljko – Майсторско свидетелство

Veljko Ostojić от село Злакуса е победителят на 52-я Драгачевски събор на духовата музика в Гуча. Следват го Ekrem Mamutović от Вранье и Saša Krstić от Загужанье.

Veljko си изсвири музиката като по учебник, което и не учудва, имайки предвид, че наесен ще се дипломира в Музикалния факултет, специалност тромпет. Междувременно той работи и като преподавател в музикалното училище в Ужице. Това му е трета победа в Гуча, след което следва и Майсторско свидетелство – най-голямото признание, което може да получи един тромпетист в Сърбия. Преди него с такова свидетелство се е сдобил и дядо му Boško.

Освен Veljko, по-предната вечер и Miroslav Ilić хвърли в транс публиката в Гуча, която даде наградата „Zlatna truba sabora“ на Dejan Jevđić от Пожега.

За най-добър оркестър е провъзгласен „Barka“ от Княжевац. На второ място е оркестърът на Bojan Ristić, а на трето – този на Bojan Krstić.

Наградата за най-автентично музициране получи оркестър „Zao Taro Light“, предвождан от Milojko Đurić и Ljubivoje Diković.

Veljko Ostojić от село Злакуса е победителят на 52-я Драгачевски събор на духовата музика в Гуча


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар