Гуча 2012: На учителя Veljko – Майсторско свидетелство

» Любопитно

Veljko Ostojić от село Злакуса е победителят на 52-я Драгачевски събор на духовата музика в Гуча. Следват го Ekrem Mamutović от Вранье и Saša Krstić от Загужанье.

Veljko си изсвири музиката като по учебник, което и не учудва, имайки предвид, че наесен ще се дипломира в Музикалния факултет, специалност тромпет. Междувременно той работи и като преподавател в музикалното училище в Ужице. Това му е трета победа в Гуча, след което следва и Майсторско свидетелство – най-голямото признание, което може да получи един тромпетист в Сърбия. Преди него с такова свидетелство се е сдобил и дядо му Boško.

Освен Veljko, по-предната вечер и Miroslav Ilić хвърли в транс публиката в Гуча, която даде наградата „Zlatna truba sabora“ на Dejan Jevđić от Пожега.

За най-добър оркестър е провъзгласен „Barka“ от Княжевац. На второ място е оркестърът на Bojan Ristić, а на трето – този на Bojan Krstić.

Наградата за най-автентично музициране получи оркестър „Zao Taro Light“, предвождан от Milojko Đurić и Ljubivoje Diković.

Veljko Ostojić от село Злакуса е победителят на 52-я Драгачевски събор на духовата музика в Гуча


Виж още:
 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена официално, но със сигурност ще включва много събития и съревнования […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

Напиши коментар