Близо две години след трагичната смърт на Šaban Šaulić не се вижда дата на съдебен процес

Близо две години след трагичната смърт на Šaban Šaulić не се вижда дата на съдебен процес

Почти две години изминаха от катастрофата в Германия, в която загина сръбската легенда Šaban Šaulić. Делото трябваше да започне през пролетта на 2020 година, но Окръжният съд в Гютерсло го отмени заради коронавирусната пандемия.

Близо година по-късно все още не е насрочена нова дата за изслушване на страните. Причината за това са затегнатите мерки за влизане от Сърбия в Германия, поради което ищците не могат да пристигнат.

Šaban Šaulić имаше огромен брой почитатели на Балканите, както и сред сънародниците си в Германия и беше смятан за суперзвезда. Преди смъртта си на 67-годишна възраст, през февруари 2019г. той изнесе последния си концерт в Билефелд. След това беше смъртоносно ранен при сблъсък отзад на аутобана край Гютерсло на път летището, заедно с клавиатуриста си Mirsad Kerić. И двамата починаха в болницата. Ранен беше и третият пътник в автомобила.

Обвиняем по случая е 36-годишният германец от турски произход Alsin Levent. Обвинението е в убийство по непредпазливост на две лица и телесна повреда по непредпазливост на едно лице, опасно шофиране и управление на МПС без книжка. Според местния съд мъжът е признал вината си.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар