Goca Tržan – биография

Goca TrzanGoca Tržan (Гоца Тржан) е родена на 8 юли 1974г. в Белград – първо дете на Росанда и Антон. Три години по-късно се ражда и малкият ѝ брат Андрей. Детството ѝ преминава в апартамент от 42 квадрата.

Още от малка обича да пее, да забавлява семейството си. Отлична ученичка, но въпреки това много не обича училището. Ваканциите си прекарва една част в Словения, откъдето е баща ѝ, а друга част в село Угриновци, откъдето е майка ѝ. Първото ѝ излизане на сцена е в „Sava centar“ на 4-5-годишна възраст като хористка за Деня на армията.

Обича дългите разходки сред природата, риболова, животните, екстремните спортове. Летяла е с парапланер, ходила е на рафтинг, снимала филм под водата. Иначе, има завършен курс по гмуркане и разрешение да се гмурка в цял свят.

Завършва 10-та белградска гимназия и учи 2 години във Факултета по Селско стопанство – отдел животновъдство, когато разбира, че смисълът на живота ѝ е музиката и нагазва в музикалните води. Иска да запише актьорско майсторство, което е другата ѝ голяма любов. След отсяване на 620 кандидати попада измежду двайсетицата, но малко не ѝ достига на финалния изпит.

През 1994г. пее в група „Distorzija“. На снимките на представлението „Коса” Goca се запознава с Mirkо Vukomanović и Goran Stefanović, продуценти на група „Tapiri“. Те я канят за певица и това е началото на група „Tap 011″. Goca казва, че благодарение на Ivana Pavlović (също певица в групата), много е напреднала музикално. Завой в нейния живот и кариера прави Скритата камера на Трети канал. Goca разбира, че вече не принадлежи на тази група и трябва да започне соло кариера.

Първият ѝ самостоятелен албум е „U niskom letu“, издаден от продуцентска къща PGP RTS. Добива голям успех. По това време тя изпява и една много хубава песен, посветена на Zlatko Vujić, която обаче не попада в албума „Krug“. По същото това време излиза и автобиографичната ѝ книга „Стопаджийка”. Гоца казва, че действително е като стопаджийка – постоянно бърза, закъснява за някъде, че не обича да спазва правила, а да ги нарушава в някаква степен.

Следва вторият ѝ албум „Želim da se promenim“ за CITY records. В него има страхотни песни – „Želim da se promenim“, „Ni na zemlji ni na nebu“, „Na tebe padam“, „Ćutanje“. Тук е и песента „1200 milja“ в дует с Tose Proeski.

„Peta strana sveta“ е заглавието на третия поред албум, издаден от DMD sound. Тук са песните „Krila anđela“, „Kad kažem ne“, „Korak do dna“, „Kad ponos ubije ljubav iz nehata“.

След дълга пауза излиза и четвъртият албум „Otrov u čaj“. Не се притеснявайте от заглавието – дозата не е смъртоносна ;). Тук е баладата „Pobogu“. С подобен ритъм е и „Karmin“, а има и една само за Гоцината душа – „Kad pred očima se smrači“, написана в рок стил.

Goca е омъжена за Ivan Marinković – съвсем обикновено момче, по-младо от нея. Имат дъщеря Lena. Певицата казва, че всичко това е като влязло в една синя рамка (“Plavi ram”). Това е и името на петия ѝ албум, който е жанрово най-разностранен от досегашните.

Goca казва, че няма никакви пороци като цигари, кафе, дрога, алкохол. Дори газирано не пие. Но има една мания – да купува обувки.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар