Goca Tržan – биография

Goca TrzanGoca Tržan (Гоца Тржан) е родена на 8 юли 1974г. в Белград. – първо дете на Росанда и Антон. Три години по-късно се ражда и малкият и брат Андрей. Детството и преминава в апартамент от 42 квадрата.
Още от малка обича да пее, да забавлява семейството си. Отлична ученичка, но въпреки това, много не обича училището.
Ваканциите си прекарва една част в Словения, откъдето е баща и, а друга част в село Угриновци (откъдето е майка и).
Първото и излизане на сцена е в Сава център на 4-5-годишна възраст като хористка за Деня на армията.
Обича дългите разходки сред природата, риболова, животните, екстремните спортове. Летяла е с парапланер, ходила е на рафтинг, снимала филм под водата. Иначе, има завършен курс по гмуркане и разрешение да се гмурка в цял свят.
Завършва 10 белградска гимназия и учи 2 години във Факултета по Селско стопанство – отдел животновъдство, когато разбира, че смисълът на живота и е музиката и нагазва в музикалните води. Иска да запише актьорско майсторство, което е другата и голяма любов. След отсяване на 620 кандидати, попада измежду двайсетицата, но малко не и достига на финалния изпит.
През 1994г. пее в група Distorzija. На снимките на представлението „Коса” Goca се запознава с Mirkо Vukomanović i Goran Stefanović, продуценти на група Tapiri. Те я канят за певица и това е началото на група „Tap 011″. Goca казва, че благодарение на Ivana Pavlović (също певица в групата), много е напреднала музикално.
Завой в нейния живот и кариера прави Скритата камера на Трети канал. Goca разбира, че вече не принадлежи на тази група и трябва да започне соло кариера.
Първият и самостоятелен албум е „U niskom letu“, издаден от продуцентска къща PGP RTS. Добива голям успех. По това време тя изпява и една много хубава песен, която обаче не попада в албума – „Krug“, посветена на Zlatko Vujić. По същото това време излиза и автобиографичната и книга „Стопаджийка”. Гоца казва, че действително е като стопаджийка – постоянно бърза, закъснява за някъде, че не обича да спазва правила, а да ги нарушава в някаква степен.
Следва вторият и албум Želim da se promenim“ за CITY records. В него има страхотни песни – „Želim da se promenim“, „Ni na zemlji ni na nebu“, „Na tebe padam“, „Ćutanje“. Тук е и песента „1200 milja“ в дует с Tose Proeski.
„Peta strana sveta“ е заглавието на третия по ред албум, издаден от DMD sound. Тук са песните „Krila anđela“, „Kad kažem ne“, „Korak do dna“, „Kad ponos ubije ljubav iz nehata“.
След дълга пауза излиза и четвъртият албум „Otrov u čaj“. Не се притеснявайте от заглавието – дозата не е смъртоносна ;). Тук е баладата „Pobogu“. С подобен ритъм е и „Karmin“, а има и една само за Гоцината душа – „Kad pred očima se smrači“, написана в рок стил.
Goca е женена за Ivan Marinković (съвсем обикновено момче, по-младо от нея). Имат дъщеря Lena. Певицата казва, че всичко това е като влязло в една синя рамка (“Plavi ram”). Това е и името на петия и албум, който е жанрово най-разностранен от досегашните.
Goca казва, че няма никакви пороци като цигари, кафе, дрога, алкохол. Дори газирано не пие. Но има една мания – да купува обувки.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
НАПИШИ КОМЕНТАР