Фестивална треска в Белград

Безплатен вход за три музикални фестивала през август в парка Ушче (Ušće): Бир фест, Music Week и Нощ на музиката, а подробности за програмите може да видите тук.

Прогнозата за август вече е известна – облак на доброто забавление ще надвисне над Белград и ще се задържи цели три седмици. За пореден път сръбската столица ще докаже, че е най-изпъстреният със събития град в Европа. Платформата Cloud Festivals обединява три големи фестивала, които ще се проведат един след друг в Ушче от 14 до 30 август. Входът за фестивалите е безплатен, а посетителите ще могат да се насладят на концерти на звезди от всякакви музикални стилове.

Бир фестът ще се проведе от 14 до 18 август. За пет дни на 4 сцени ще се излязат над 120 изпълнители, а откриването ще започне със спектакъла „Рок опера“, където ще бъдат изпълнени музикални хитове на световни рок звезди. По време на Бир феста концерти ще имат „Atomsko sklonište“, Marko Louis, „Kerber“, „Crazy Town X“, „Električni orgazam“, „Negative“, „YU Grupa“, Magnifico, „Tap 011“, „Elemental“ и много, много други.

„Music Week“ през август ще се проведе за първи път. Това ще бъде белградското лятно издание на фестивала, който се прави вече няколко години през пролетта в Копаоник. Тук ще бъде най-интересно, тъй като участие във фестивала ще вземат 20 големи регионални звезди – Dragana Mirković, Jelena Rozga, Toni Cetinski, Saša Kovačević, Dženan Lončarević, „Hari Mata Hari“, Nina Badrić, Lepa Brena, Aca Lukas, Darko Lazić, Katarina Grujić

Последният ден на Облака, 30 август, е резервиран за Нощта на музиката – традиционния класически концерт под открито небе.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар