EX-YU звезди, които са отказали песни, станали впоследствие големи хитове

Днес би било трудно да си представим песента „Beograd“ да бъде изпята от някого друг, а не от Ceca, или пък Milan Stanković да пее хита на Jelena Karleuša „Insomnia“. Между другото тази възможност е била съвсем реална, ако обстоятелствата на естрадата се бяха стекли другояче.

Ex-yu звезди, които са отказали песни, станали впоследствие големи хитове

Svetlana Ceca Ražnatović – „Beograd“
Около тази песен се вдигна много прах в медиите. Всъщност, тя така и не беше платена на Dino Merlin, нито пък той я е подписал като автор. Любопитното във връзка с тази песен е, че Merlin е имал желание тя да бъде изпята от Vesna Zmijanac. Но по това време Vesna е бременна и преотстъпва песента на младата си колежка.

Magazin – „Ti si želja mog života“
Една от най-популярните балади на хърватската група „Magazin“ от 80-те години авторът Tonči Huljić първоначално предлага на Miroslav Ilić. Той обаче отказва песента и накрая я записва споменатата група.

Dajana – „Vazduh koji dišem“
На някои е известно, че тази песен е написана за последната Мис Югославия – Dajana. Тя дори влиза в нейния албум от 1992. Тази балада много се харесва на Ceca и тя иска от Dajana да й я продаде, което и става. Интересен факт е, че във версията на Dajana беквокалите са изпяти от Ceca и Jelena Karleuša.
Между другото, още няколко песни на Ceca са писани за други изпълнители, но фолк звездата прави от тях хитове – „Fatalna ljubav“ и „Da li to ljubav pravi od nas slabiće“ са били предназначени за Jasna Milenković Jami.

Jelena Karleuša – „Insomnija“
Този си хит Jelena Karleuša е трябвало да запише в дует с младия талант на „Grand“, Milan Stanković. По него време обаче поп певицата беше в лоши отношения със Saša Popović, та до реализацията на този дует не се стигна. Мястото на Stanković зае Mirza Hamzić.

Nataša Bekvalac – „Pozitivna“
На Jelena Karleuša са предлагани още няколко песни, които завършват при други изпълнители. Песента „U tebe me ne diraj“, с която Goca Tržan и Stefan Petrušić спечелиха 3 място на „Grand festival“, първоначално е предложена на „mala od skandala“. Marina Tucaković е искала „Sexy robot“ да бъде изпята от Karleuša, но в края на краищата парчето отива при Mina Kostić. Също така, хита „Pozitivna“ на поп звездата Nataša Bekvalac авторът Atelje Trag е направил за Jelena Karleuša.

Toše Proeski – „Sve je ovo premalo za kraj“
Една от най-хубавите балади на покойния Toše Proeski, издадена посмъртно, най-напред е била предложена на поп певеца Željko Vasić. Той обаче я отказва и тя отива при Toše. По-късно Željko каза: „Не съжалявам. По-добре звучи в негово изпълнение.“


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар