EX-YU държавите на Евровизия 2014

Tinkara Kovač ще представя тази година Словения на Евровизия в Копенхаген. Занимава се с пеене, писане и професионално свирене на флейта. Песента, с която Tinkara ще се състезава на конкурса, се казва „Round and round“ или на словенски „Spet“.

Македонците тази година гласуваха доверието си на Tijana Dapčević, която ще участва и ще се опита да стигне до финалите с песента „To the Sky“.

Черногорският певец Sergej Ćetković ще защитава честта на родината си с баладата „Moj svijet“, като автор на музиката е самият той.

Този път Хърватска реши да не участва, заради слабите си резултати в последните години. За последно страната стигна до финалите през 2009, когато беше представена от младия Igor Cukrov с песента „Lijepa Tena“.

Сръбската национална телевизия RTS също се отказа да изпрати участник на Евровизия 2014, поради финансови причини.

По подобни причини в Копенхаген няма да видим и представител на Босна и Херцеговина, които, освен поради финансовата страна на въпроса, са против и правилото страните от „голямата петорка“ (Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания) да се класират автоматично на финалите, независимо доколко са качествени техните композиции.

EX-YU държавите на Евровизия 2014


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар