Евровизия 2012 – полуфиналисти

В Баку, столицата на Азербайджан и тазгодишното 57-мо издание на „Песен на Евровизия“, беше изтеглен жребият за двете полуфинални вечери.

На първия полуфинал на 22 май ще се състезават Черна Гора, Исландия, Румъния, Албания, Белгия, Латвия, Швейцария, Финландия, Гърция, Молдова, Кипър, Австрия, Дания, Русия, Сан Марино, Израел, Ирландия и Унгария.

На втората полуфинална вечер, 24 май, ще се представят участниците от Сърбия, Холандия, Португалия, Македония, Беларус, Малта, Украйна, Армения, България, Швеция, Грузия, Словения, Естония, Турция, Словакия, Хърватска, Норвегия, Литва и Босна и Херцеговина. Между другото, домакините са допуснали „малка“ грешка – срещу името на Босна стои старият флаг на страната, от времето на войната в бивша Югославия. Дано тази неточност не създаде проблеми. 😉

Редът на представянето на 43-мата полуфиналисти ще бъде определен с жребий на 18 март, по време на традиционната среща на шефовете на делегациите на страните-участнички.

Шест държави се класират за финала на 26 май автоматично, и това са: Англия, Франция, Германия, Испания, Италия и страната-домакин Азербайджан. Те ще се състезават заедно с останалите 20 финалисти – по 10 от двете полуфинални вечери.

Евровизия 2012 - полуфиналисти


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар