Естрадата се завръща в Гуча, но без Dragana Mirković

Естрадата се завръща в Гуча, но без Dragana Mirković

Тазгодишният 59-ти фестивал на духовата музика „Guča 2019“ ще се състои от 8 до 11 август. Съборът и тази година претърпява промени, както в организацията, така и в програмата. Целта е да се привлекат възможно най-голям брой посетители, които напоследък намаляваха. Затова организаторите решиха да върнат в етно фестивала естрадните звезди. Така освен традиционните участия на духовите оркестри, ще има по нещо и за хората с други музикални вкусове.

На 8 август ще свирят оркестрите на Sasa Krstić и Dejan Jevđić, а също така и група „Crvena jabuka“. На 9 август публиката ще се наслади на Boban и Marko Marković, заедно с Biljana Krstić. На 10-ти ще свири „Dejan Petrović Big Band“. Закриването на 11 август ще стане с концертите на оркестъра на Dejan Lazarević и „Tropico band“.

Мнозина се радваха, че тази година на събора ще пее и Dragana Mirković, но в крайна сметка нейният концерт беше отменен заради технически проблеми. Неотдавнашното наводнение в Гуча е нанесло големи щети по стадиона, на който трябваше да се състои концертът. Най-големият проблем са щетите по захранването, затова не е безопасно там да се правят мероприятия.

Освен това се говореше, че на „Guča 2019“ ще видим и Saša Matić, но и неговото име липсва в окончателната програма на фестивала.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар