Esma Redžepova номинирана за най жена в Сърбия

Есма Реџепова » Новини

Кралицата на ромската музика Esma Redžepova (65) е номинирана за жена на 21-ви век в Сърбия. Изборът се организира от една маркетингова агенция, а между номинираните са много известни личности в Сърбия, работещи в различни сфери. Гласуването тече в момента, а резултатите ще бъдат известни в средата на февруари. Финалът ще бъде на 7 март, когато ще бъдат обявени жените на века:
– В конкуренцията са 50 жени, а на мен се падна честта да бъда номинирана за тази престижна награда в областта на музиката.

Esma Redžepova

Esma в момента е на европейско турне под наслов „Gypsy Queens and Kings“, организирано от берлинската концертна агенция „Asfalt tango“. В рамките на турнето са планирани 14 концерта в Литва, Холандия, Германия, Франция и Швейцария:
– Това е голям проект, в който, освен мен, като представител на Македония, участват и много големи творци от Румъния, България и Франция. Удоволствие е да пееш с такива именити музиканти.

Преди да тръгне на турнето, Redžepova направи концерт в Сараево, където за дългогодишната й благотворителна дейност, Международният център за мир в Босна и Херцеговина й връчи наградата „Sloboda“:
– Тази награда се дава за изключителен принос и заслуги в хуманитарната дейност. Събитието ще се проведе на 8 февруари, но заради ангажиментите ми, Международният център ми връчи наградата на 25 януари. Отблагодарих им се с благотворителен концерт.


Виж още:
 • Отвориха завещанието на Esma Redžepova Отвориха завещанието на Esma Redžepova

  15 април 2017

  Кралицата на ромската музика Esma Redžepova остана кралица до края. Преди два дни беше отворено нейното завещание, в което пише, че дарява цялото си имущество на Македония. Esma много обичаше страната си и във всичките […]

 • Почина Esma Redžepova Почина Esma Redžepova

  11 декември 2016

  Тази сутрин в Скопие, след кратко и тежко боледуване почина македонската певица Esma Redžepova (73). Преди две седмици ромската звезда беше приета в болница в тежко здравословно състояние. Esma Redžepova Teodosijevska беше световно известна като […]

 • Esma Redžepova: Трети път атакувам „Нобел“ Esma Redžepova: Трети път атакувам „Нобел“

  29 май 2016

  Малко са онези, които могат да се похвалят с огромен успех и в живота, и в кариерата си. Такава е ромската певица от македонски произход Esma Redžepova (72). За своя близо 6-десетилетен естраден стаж тя […]

Напиши коментар