Ех, да сум злато

Тоше Проески » Текстове

Toše Proeski

Сенките со погледот ги ловам,
ниедна на тебе не е слична.
Што вреди и планови да ковам,
ти си премногу необична.

Доаѓаш на килими од свила,
улици зад тебе песни свират.
Туѓа си а уште си ми мила,
штом те сретнам срце запира.

Ех, да сум злато
на гради да ти заспивам,
од тага да се скриjам.
Ех, да сум вино
на усни да ти заиграм,
од тебе да се опиjам.

Купуваш од дождот капка нежност
ранлива а горда кога лажеш.
Кутиjа со писма полни верност
секоj сака да му покажеш

Доаѓаш на килими од свила…


Виж още:
 • Среќна ли си ти Среќна ли си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Никогаш не сум имал многу да ти дадам. Никогаш, само љубов како дете искрена. Но не ти беше доволна. Туѓа си, веќе немам право да те имам. Туѓа си, колку години те чекав […]

 • Казна моја си ти Казна моја си ти

  16 октомври 2010

  Toše Proeski Убавино во цвеќе скриена, на раце те носат од мене. Ѕвездата ти згасна, a само што те пронајдов ти замина. Патувај, љубов моја, во сонот ти си мој. Ангел чувар, пак ќе бидам […]

 • Боже, чувај ја од зло Боже, чувај ја од зло

  13 септември 2010

  Toše Proeski Таа има очи кои ми ги знаат тајните, сите победи и сите порази. Таа има раце кои кријат цели светови и би умрел јас за тие прегратки. Боже, не ми треба ништо друго […]

Напиши коментар