„Dubioza kolektiv“ направи хорър видеоклип към песента „Kafana“

Dubioza kolektiv - Kafana

Първият сингъл от предстоящия албум на „Dubioza kolektiv“, който се очаква да излезе в началото на следващата година, е „Kafana“. Босненската група пусна клип към песента в своя YouTube канал.

Видеото е в стил хорър, а действието се развива в типична местна кафана, в която се разиграва истински зомби апокалипсис. Има и субтитри на английски, испански, руски, полски, датски, словенски, италиански, португалски и унгарски, като ще бъдат добавени и други езици.

– Песента „Kafana“ се роди по време на най-строгия локдаун, когато по обективни причини не можехме да ходим по заведенията. Превърнахме болката и разочарованието, причинени от този недостатък, в емоционална фолклорна балада, която изпраща силно послание за това колко много ни липсваше кръчмата, като основната клетка на човешкото общество, по време на пандемията. За да илюстрираме това преживяване, единственото адекватно решение беше жанрът на филма на ужасите, и дори такава плашеща екранизация не може да се сравни с истинския ужас, който изпитахме – казаха членове на „Dubioza kolektiv“.

Режисьор на видеото е Irfan Avdić, а за ужасяващо убедителните маски на зомбитата е отговорен Miroslav Lakobrija. В главните роли, освен членовете на „Dubioza kolektiv“, се появяват актьорите Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić Marčelo, Almir Kurt Kugla и Mona Muratović.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар