Doris Dragović – нов албум

Цели 7 години минаха от “Malo mi za sriću triba” до “Ja vjerujem” – новия албум на хърватската поп певица Doris Dragović. За това, какво е правила междувременно и защо избягваше медиите, тя разказа за „Studio“.
doris_dragovic-intervju

Издадохте албум след 7 години. Защо паузата беше толкова дълга?
– Албумът „Malo mi za sriću triba“ беше съдбоносен за мен, постави ми строги и ясни стандарти – граници, под които вече не трябва да слизам. Това е добре, но и същевременно тежко. Не само за мен, но и за хората, с които работя.
Търсенето на съвършенство винаги е мисия невъзможна и трае дълго. Не казвам, че албумът „Ja vjerujem“ е съвършен, но самият опит да бъде такъв е полезен. Година и половина работихме върху избора на песните и подготовката, после половин година в студиото.

Какво се случва с Вас през последните години?
– Телевизионни участия и концерти, записах два мюзикъла, помагах за албума на Gianni Gamulin, бях гост на много лични и благотворителни концерти…

Албумът е кръстен „Ja vjerujem“ на автобиографична песен. Вие в какво вярвате?
– „Аз вярвам“, както казва песента „че любовта е цвете от камъните“, че от всички наши трудности израства нещо добро. Вярвам, въпреки всички болести, проблеми, страдания, че доброто е тук, просто не го виждаме. Че Бог винаги ми е на помощ и че трябва широко да отворя вратата, защото никой не влиза през затворена врата. Също така, че любовта наистина е смисълът на живота, но не тази, която съм получила, а тази, която съм дала от себе си. Че болшинството от хората са добри, а лошите просто не знаят, че могат да правят и добро. Вярвам в още много хубави неща.

От 10 песни в новия Ви албум, 4 са на Ivan Huljić. Как се стигна до съвместната ви работа?
– Обичам младостта. Познавам Ivan от дете и вярвам в таланта му, а освен талантлив, той е възпитан, скромен и мил.

Защо избягвате медийните изяви?
– Моята работа е да пея, а не да говоря. Вече съм си изприказвалa приказките, всички биографични подробности: „Кога започнахте да пеете?“, „Кои са Вашите модели за подражание?“… Биографията си губи значението, ако съдържанието се предлага.

Вие сте най-успешната представителка на Хърватска на Евровизия. Какви са Ви спомените за Израел?
– Да преставляваш страната си е голяма чест, но и голяма отговорност. За да извлека максимума от себе си, най-важна беше подготовката – физическа и психическа, както и физическа преди заминаването и голяма самодисциплина по време на 7-дневния ми престой в Ерусалим.

Следите ли днес „Dorа“ и „Eurosong“?

– Следя какво правят младите и се радвам на успехите на колегите си. Тяхното щастие е и мое щастие. А колкото до „Dora“, „Eurosong“… нека се радват младите.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар