Дискографски хърватски награди Porin 2010

» Любопитно

porin

Централната вечер на церемонията по връчването на 17-те дискографски хърватски награди Porin се проведе тази събота в Биоград.

Porin за хит на годината по избор на слушателите получи Toni Cetinski за песента „Kad žena zavoli“.

За най-добър албум на годината е избран „Tvornica snova“ на Nenо Belan и Fiumens, a най-добра песен е „Iznad oblaka“ на група „Nola“.

Porin за най-добър поп албум „Živim po svome“ получи Josipa Lisac, която се сдоби и с наградата за най-добро женско изпълнение за песента „Živim po svome“.

За най-добро мъжко вокално изпълнение беше отличен Marko Tolja за „Sama si i ti“.

С приза за най-добра вокална съвместна дейност се сдобиха Dinо Dvornik и TBF за песента „Šlapa“.

Porin за цялостно творчество получиха Pavle Dešpalj, Stipica Kalogjera, Julije Njikoš и Vojno Kundić.

Група „Kawasaki 3P“ получи награда за най-добър албум в алтернативната музика за „Idu Bugari“.

Porin в категорията нов изпълнител получи съставът „Valungari“.

Заедно с посмъртно наградените Darkо Glavan и Miroslav Šutej, Институтът за хърватска музикална индустрия награди посмъртно и наскоро починалия музикален продуцент Matо Došen.

Porin се дава в 49 категории. Връчването на наградите в категориите класическа, джаз и духовна музика беше миналата събота в Шибеник.

Най-голям брой номинации за тазгодишния Porin, по 6 на брой, имаха група „Nola“, Natali Dizdar, Gabi Novak и Josipa Lisac.


Виж още:
 • Guča 2018 без естрадни звезди Guča 2018 без естрадни звезди

  3 юни 2018

  Тазгодишният, 58-ми поред събор на духовата музика Guča 2018, ще се проведе от 8 до 12 август. Петдневната фестивална програма все още не е обявена официално, но със сигурност ще включва много събития и съревнования […]

 • Ex-Yu: Евровизия 2017 Ex-Yu: Евровизия 2017

  1 май 2017

  Остана седмица до 62-то издание на „Песен на Евровизия 2017“. Тазгодишният конкурс ще се проведе в Киев, Украйна. Полуфиналите са насрочени за 9 и 11 май, а големият финал е на 13 май. Нека видим […]

 • Гуча 2016 Гуча 2016

  11 август 2016

  Купонът в Гуча започна. Всички пътища водят към столицата на тромпета, която вече за 56-ти път е домакин на духовата музика и нейните почитатели. Събитието уважиха гости от всички краища на Сърбия, но и от […]

Напиши коментар