Dino Merlin – концерт в Белград!

Неотдавнашната среща между сръбския президент Boris Tadić и босненския музикант, певец и композитор Edin Dervišhalidović, по-известен на широката публика като Dino Merlin, най-вероятно ще завърши с концерт на звездата в „Beogradska arena“! Неофициалният разговор между двамата, родом от Сараево, не е бил ни най-малко случаен. Напротив, Tadić се е опитал да убеди Merlin да промени своята позиция относно гостуване в Сърбия.
Говори се, че певецът е поискал хонорар от 300 000 евро, плюс процент от продадените билети. Дано свали малко цената, че сръбските му почитатели да имат възможността да го видят и чуят отново.

Да припомним, че Merlin през 90-те години се кълнеше, че никога повече няма да запее в Сърбия. Но, явно поговорката „Интересът клати феса“ не е случайна, така че и той, както и много негови колеги, ще забрави обещанието си.
По време на войната в Босна и Херцеговина Edin Dervišhalidović пееше „патриотични песни“, облечен в униформа на зелените баретки. Дори изпя и одата за Alija Izetbegović „Da te nije, Alija“. Ще остане запомнен и по изказването си, че Белград е „люлка на фашизма“. Между другото, по-късно стана мишена на същите тези зелени баретки, когато излезе наяве, че в разгара на войната е написал песента „Beograd“ за Svetlana Ceca Ražnatović, вдовицата на командира на сръбската доброволческа гвардия Željko Ražnatović Arkan.

Dino Merlin и Boris Tadić


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар