Crvena Jabuka – юбилеен концерт „Nekako s proleća“

crvena_jabuka-koncert

Център „Sava“ беше препълнен от феновете на сараевската група „Crvena Jabuka“, която в петък вечер изнесе концерт, отбелязвайки 25 години от основаването си.

Фронтменът на групата Dražen Žerić Žerа се появи на сцената в типичния за него стил – в бяло и с кецове и започна с най-големите хитове, включени в неотдавна издадената антология на „Crvenа Jabukа“ – „Da nije ljubavi“.
Публиката, състояща се предимно от тийнейджъри, които вероятно са слушали за групата от родителите си, имаше възможността да чуе една ретроспекция от 80-те и 90-те години. Изредиха се парчетата „Dirlije“, „Bježi kišo s prozora“, „S tvojih usana“, „Tugo nesrećo“, „Moje najmilije“, „Volio bih da si tu“, „Ima nešto od srca do srca“, „Nekako s proljeća“…
С носталгия за бивша Югославия прозвуча известният хит на Zdravkо Čolić „April u Beogradu“, изпълнен от групата заедно с белградския детски хор.

За юбилейния концерт бяха подготвени специална сценография и много ефекти.

Група „Crvena Jabuka“ е основана през 1985 и, въпреки честата смяна на членовите й, има големи успехи и в бивша Югославия и в днешно време. Началото на юбилейното си турне рокаджиите поставиха с концерт в зала „Zetra“, в родния им град.

На 23 април, бендът ще пее в новосадския „Spens“.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар