Colonia – биография

Colonia

История на групата

Групата е плод на сътрудничеството на Boris Đurđević (Борис Джурджевич) – радиоводещ, Tomislav Jelić (Томислав Йелич) – продуцент и Indira Vladić-Mujkić (Индира Владич-Муйкич), която е пяла за тях при записване на реклами. Името Colonia (Колония) идва от римското название на Винковац – градът, където са израснали Boris i Tomislav.
Групата записва в денс стил – и Boris и Tomislav са работили като DJ-и по клубовете.
Първият им албум е продаден в 36-хиляден тираж, вторият в 42-хиляден, а третият надминава 60 хиляди носителя.

Indira – Ira

Вокалистка на групата. Родена е на 15 септември 1973г. в Жупаня. Детските игри прекъсват рано – едва 9-годишна се записва в музикалното училище в нейния град, където учи 6 години.
На 12-годишна възраст става член на жупанския музикален оркестър, където 13 години свири на кларинет. В осми клас основава група „Zauvijek mladi“ с четири приятелки. Групата се разпада скоро и следват години на лутане в различни състави.
През есента на 1993 започва работа, опитвайки се да заработи пари, които да вложи в музиката. Тогава в дома й пристига Boris и й предлага да пее в бенд, който още няма име, но той е сигурен, че ще има успех.

Boris

Boris Đurđević е автор на текстовете и музиката на всички песни на групата, а заедно с Tomislav правят аранжиментите. Роден е на 15 март 1973 във Винковац.
Първия си бенд основава с приятели в училище. С помощта на компютър и йоника пише първите си песни – в стил рап. На 18-годишна възраст основава нова група с двамата си най-добри приятели и записва 5 демо касети с диско. Те не постигат успех, тъй като диското вече не е на мода – започва времето на хаус музиката.
В края на 1993 Boris се връща в родния си Винковац и започва работа в местното радио VFM като DJ и продуцент. Благодарение на тази си работа се запознава с Irа и Tomislav. В студиото на звукозаписна къща „CBS“ записва първия си сингъл „Nek vatre gore sve“, който се завърта по всички радио станции и води до подписване на договор. Основава Coloniа.

Tomislav

Tomislav Jelić (DJ Kameny) е ключова особа за групата – прави аранжиментите и е лицето за контакт. Роден е на 2 май 1973 във Винковац.
Дълги години е работил по дискотеките като DJ и в Радио VFM, където се запознава с Boris и Irа.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Colonia – дискография Colonia – дискография

    Vatra i led, (Crno Bijeli Svijet, 1997) 1. Vatra i led Boris Đurđević – Boris Đurđević – Tomislav Jelić / Boris Đurđević 2. Dio nje […]

НАПИШИ КОМЕНТАР