Colonia – биография

Colonia История на групата

Групата е плод на сътрудничеството на Boris Đurđević (Борис Джурджевич), радиоводещ, Tomislav Jelić (Томислав Йелич), продуцент, и Indira Vladić – Mujkić (Индира Владич – Муйкич), която е пяла за тях при записване на реклами. Името „Colonia“ (Колония) идва от римското название на Винковац – градът, където са израснали Boris и Tomislav.

Групата записва в денс стил – и Boris и Tomislav са работили като DJ-и по клубовете. Първият им албум е продаден в 36-хиляден тираж, вторият в 42-хиляден, а третият надминава 60 хиляди носителя.

Indira – Ira

Вокалистка на групата. Родена е на 15 септември 1973г. в Жупаня. Детските игри прекъсват рано – едва 9-годишна се записва в музикалното училище в нейния град, където учи 6 години.

На 12-годишна възраст става член на жупанския музикален оркестър, където 13 години свири на кларинет. В осми клас основава група „Zauvijek mladi“ с четири приятелки. Групата се разпада скоро и следват години на лутане в различни състави.

През есента на 1993 започва работа, опитвайки се да заработи пари, които да вложи в музиката. Тогава в дома ѝ пристига Boris и ѝ предлага да пее в бенд, който още няма име, но той е сигурен, че ще има успех.

Boris

Boris Đurđević е автор на текстовете и музиката на всички песни на групата, а заедно с Tomislav правят аранжиментите. Роден е на 15 март 1973 във Винковац.

Първия си бенд основава с приятели в училище. С помощта на компютър и йоника пише първите си песни в стил рап. На 18-годишна възраст основава нова група с двамата си най-добри приятели и записва 5 демо касети с диско. Те не постигат успех, тъй като диското вече не е на мода – започва времето на хаус музиката.

В края на 1993г. Boris се връща в родния си Винковац и започва работа в местното радио VFM като DJ и продуцент. Благодарение на тази си работа се запознава с Irа и Tomislav. В студиото на звукозаписна къща „CBS“ записва първия си сингъл „Nek vatre gore sve“, който се завърта по всички радио станции и води до подписване на договор. Основава „Coloniа“.

Tomislav

Tomislav Jelić (DJ Kameny) е ключова особа за групата – прави аранжиментите и е лицето за контакт. Роден е на 2 май 1973 във Винковац.

Дълги години е работил по дискотеките като DJ и в Радио VFM, където се запознава с Boris и Irа.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Colonia – дискографияColonia – дискография

    Vatra i led, (Crno Bijeli Svijet, 1997) 1. Vatra i led Boris Đurđević – Boris Đurđević – Tomislav Jelić / Boris Đurđević 2. Dio nje […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар