С какво са се занимавали, преди да станат известни певци

Че пътят до славата е трънлив говори фактът, че доста популярни изпълнители, преди да станат богати и известни, е трябвало да вършат различни работи за да се издържат. Вижте с какво са се занимавали някои от певците.

Danijela Vranić
Danijela Vranić
„Кралицата на понтоните“, Danijela Vranić, при пристигането си от Вальево в Белград известно време е работила като бавачка на децата на Merima Njegomir:
– Това беше, когато завърших средното училище и станах студентка. Може да звучи смешно, но бях много впечатлена от американския начин на живот и исках да работя като бейбиситър за да се издържам по време на студентстването. Съпругът на Merima Njegomir проведе интервюто и ме назначи, след като разбра в каква ситуация съм била тогава и колко ми е била необходима работата. В тяхната къща имаше четири деца, с които, за съжаление, не можах да изляза на глава, тъй като бях млада и неопитна.

Bajaga
Momčilo Bajagić Bajaga
За своята първа работа рок ветеранът Momčilo Bajagić Bajaga разказа:
Първите си пари заработих още преди да започна да свиря, макар че твърде рано започнах да се занимавам професионално с музика. Още като бях първа година в гимназията, имахме разни бендове, които бяха така да се каже нерентабилни. Сещам се, че купихме изкуствена китайска коприна, която боядисахме в черно и продавахме като шалове. Шаловете изглеждаха красиви, когато ги изгладехме, но щом ги сложиш, се смачкваха и не приличаха на нищо.

Milan Stanković
Milan Stanković
Младият певец Milan Stanković след завършване на средното медицинско училище е работил в Здравната служба в Обреновац, в отделението по диализа, където е бил един от любимците. По-късно се яви в съревнованието „Zvezde Granda“ и за кратко стана успешен певец.

Ana Stanić
Ana Stanić
Поп певицата Ana Stanić е подготвяла ученици за поправителни изпити:
– Тъй като бях отличничка, давах уроци по латински на едно момче, паднало на поправителния изпит в гимназията. Уроците му давах по време на лятната ваканция. Неговите родители държаха ресторант, а аз всеки ден отивах с колелото.

Olja Kaleuša
Olja Kaleuša
Фолк певицата Olja Kaleuša е работила като продавачка в бутика на колежката си Lela Andrić, която по-късно й помогнала да издаде първия си албум.

Lepa Brena
Lepa Brena
Преди да спечели с песните си цяла бивша Югославия и да стане Lepa Brena, Fahreta Jahić е работила като детегледачка в едно белградско семейство. Доста години по-късно става ясно, че Brena се е грижила за бъдещата певица Ana Štajdohar.

В едно интервю преди време музикалната звезда разказа и една комична ситуация от младежките си години, когато със свои приятели внесли незаконно дънки от Италия:
– Един приятел помоли да отидем до Триест да купим някои неща. Помня, че ни придума да обуем по три-четири чифта дънки. Когато седнах в колата ми беше толкова неудобно, все едно бях с водолазен костюм. Един офицер ни попита какво имаме на себе си, но ние се правехме, че не разбираме никакъв чужд език.

Cakana
Dragica Radosavljević Cakana
Макар днес да живее в лукс, за който мнозина биха й завидяли, фолк певицата Dragica Radosavljević Cakana не крие, че по време на студентските си години е трябвало доста да се поизмъчи за да си заработи по някой друг динар.
– Чрез младежка организация на мен и приятелката ми ни дадоха да чистим умивални, без да знаем, че става въпрос за WC. После чистихме парапети, но повече блеехме, отколкото да чистим.

Boban Rajović
Boban Rajović
При гостуването си в едно ТВ шоу Boban Rajović сподели, че е имал бурни периоди в живота си и че два пъти е бил в затвора:
– И Нелсън Мандела е бил в затвора, но навсякъде го обичат. Що се отнася до мен, първия път лежах за укриване на данъци, а втория за опит за убийство. В затвора бях за нарушения на пътя. В нормалните държави влизаш в затвора за няколко нарушения – преминаване на червено и разправия с полицая, който те е спрял. Да бъда честен, бих искал да влизам в този, за който става въпрос, поне веднъж годишно, защото там си като на почивка. Това е отворен затвор и можеш да излизаш, когато пожелаеш.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар