Ceca Ražnatović за четири часа заработила 775 000 евро!

Цеца Ражнатовић » Новини

Пускането в нета на първата от деветте песни от новия албум на Svetlana Ceca Ražnatović предизвика истински бум. „Šteta za mene“, която се продава на сайта на „Miligram music“ на цена от 118 динара с ДДС, е свалена 774 344 пъти, само за четири часа, съобщава „Kurir“!

Ceca Ražnatović - Lepa Brena

В първия час на сайта са се регистрирали 125 000 потребители, което идва по 35 логвания в секунда. Това е довело до претоварване на сървъра и невъзможност за някои да си свалят песента. Естествено, проблемите са отстранени, така че всички желаещи могат да се сдобият с парчето.
Ceca може само да се радва от този успех, тък като вече е събрала половината пари за наказанието, което трябва да плати на държавата. Все пак, има още осем песни, които ще се продават по същия начин, а на 17 юни ще излезе и CD-то „Ljubav živi“, така че няма място за притеснения – парите (милион и половина евро) ще бъдат събрани.

Засега не се съобщават никакви резултати от това как върви продажбата на първата песен „Metak sa posvetom“ от новия албум на Lepa Brena „Začarani krug“, която се продава по същия начин, но на по-ниска цена.


Виж още:
 • Ceca отпразнува 44-я си рожден ден Ceca отпразнува 44-я си рожден ден

  15 юни 2017

  Снощи Svetlana Ceca Ražnatović отпразнува 44-я си рожден ден в интимна, но бляскава атмосфера в ресторант в Дединье, с роднини и приятели. Като истинска домакиня Ceca пристигна първа на празненството, за да посрещне гостите си. […]

 • Кой на кого трябва да плаща: Приключи делото между Ceca и Karleuša Кой на кого трябва да плаща: Приключи делото между Ceca и Karleuša

  1 март 2017

  Делото между Ceca Ražnatović и Jelena Karleuša, по съдебен иск на Ceca от 2010 най-накрая приключи. Karleuša изгуби спора и ще трябва да наплати на Ceca обезщетение от 80 000 динара, плюс 113 000 динара […]

 • Ceca Ražnatović: Нов албум „Autogram“ Ceca Ražnatović: Нов албум „Autogram“

  26 юни 2016

  Сръбската фолк звезда Svetlana Ražnatović зарадва верните си почитатели с нов албум, който от вчера следобед вече е в продажба. „Autogram“ съдържа 11 композиции, а обложката на CD-то включва текстовете на всички песни, както и […]

Коментари
Balgar
2 юни 2011, 10:36
ex-yumusic

Айде сега, ние да не пасем трева. Цялото интернет пространство Copy – Paste… без никой да се замисли малко!
Само за пример ще дам сингълът на Lady Gaga – Born Тhis Вay, който в цял свят е успял да продаде 450 000 mp3-ойки. Всички знаем каква истерия има около Lady Gaga! А Цеца само за един ден е продала почти двойно повече в една държавица с население 10 милиона души, ако включим и бившите Юго републики – около 25 милиона…. Информацията е повече от абсурдна!
Ето една статия от Balkanmedia, която опровергава напълно публикацията за заработените 775 000 евро от Цеца:
http://www.balkanmedia.com/ceca-raznatovic-malo-matematike-i-10-cinjenica-cl7534.html

Или в мой превод статията гласи следното:

Цеца Ражнатович – Малко математика

Днес вест на деня е новината за невероятните продажби на песента „Šteta za mene“, която от вчера се продава чрез сайта на Милиграм. Твърди се, че песента за 24 часа се е продала од 150 000 до 700 000 пъти и че Цеца е спечелила 775 000 евро. Ето и няколко факта, които нагледно бясняват защо гореспоменатите цифри са невъзможни!

Опитите за продажба на mp3 файлове по този начин в USA, UK и Германия са пълен провал.Звезди от ранга на Роби Уилямс и Мадонна не постигнали и 10% от обицайния за компактдиска тираж. Е може би публиката при нас на Балканите е далеч по-напреднала и Западът не е наше достойно мерило. Все пак някои неща важат и за Балканите:
Pokušaji prodaje mp3 fajlova na taj način u USA, UK i Njemačkoj su bili kompletni promašaji. Zvijezde poput npr. Robbie Williamsa, Madonne nisu postizale ni 10% prodaje uobičajenog CD tiraža. E sad, možda je publika kod nas na Balkanu tehnički daleko naprednija i modernija i zapad nam nije dostojno mjerilo. Ipak neke činjenice važe i za Balkan:
Факт 1: 150.000 mp3 файла с размер 4 MB = 600 GB.
Факт 2: 600 GB = 4,8 Tbit (1 terabit = 4,8 милиона Megabita).
Факт 3: 1 час има 3600 секунди.
Факт 4: Мрежовата карта на web съръра има капацитет от 100 Mbit в секунда
Факт 5: Един единствен сървър, за да изпрати 4,8 Tbita теоритично са му нужни 12 часа, а на практика 2 дни.
Факт 6: Ако същата тази информация се изпраща чрез e-mail Protocol (както в случая) е нужно да се прехвърлят 3 пъти повече данни. Така че един солиден сървър, който се използва само за изпращане не песента по имейли би бил зает почти една седмица само за разпращането на 150 000 имейла с mp3 файл от 3MB.
Факт 7: Презентацията на Мили се хоства на общ сървър, който се използва и за 4 други презентации.
Факт 8: В този случай теоритичният максимум на сървъра би бил 15 000 имейла на 24 часа.
Факт 9: Независимо от капацитета на сървъра, индикаторите за посещаемост за сайта http://www.miligrammusic.com като този на Aleksa service за последните 7 дни е далеч под 10 хиляди души на ден.

Колко стотици, пардон, хиляди човека наистина са купили песента оставяме на вас да прецените!


admin
2 юни 2011, 10:57
ex-yumusic

Така… аз цитирам „Kurir“, а те откъде имат тази информация, не знам. Възможно е данните да са малко преувеличени, но съгласи се, че новият албум на Цеца наистина се очакваше с огромно нетърпение. Първо, защото никой не е предполагал, че той ще се появи точно в този момент, имайки предвид събитията около певицата в последно време.
Второ, знаеш, че и лошата реклама е полезна. Всичко, което се изписа напоследък за Цеца, допълнително й вдигна рейтинга. Освен това, песните в албума са, така да се каже, автобиографични, което още повече подсилва интереса към тях.
Не мога да твърдя със сигурност какъв е капацитетът на сървъра, който обслужва продажбите, тъй като не съм специалист в тази област, но със сигурност хората са се подготвили да поемат голям трафик. 🙂


ivan
20 юни 2011, 11:34
ex-yumusic

Има значение само това , че и деветте песни са чудесни !
Изключително силни , сложни и разнообразни !
Пефектен албум !


Напиши коментар