Ceca Ražnatović за четири часа заработила 775 000 евро!

Пускането в нета на първата от деветте песни от новия албум на Svetlana Ceca Ražnatović предизвика истински бум. „Šteta za mene“, която се продава на сайта на „Miligram music“ на цена от 118 динара с ДДС, е свалена 774 344 пъти, само за четири часа, съобщава „Kurir“!

Ceca Ražnatović - Lepa Brena

В първия час на сайта са се регистрирали 125 000 потребители, което идва по 35 логвания в секунда. Това е довело до претоварване на сървъра и невъзможност за някои да си свалят песента. Естествено, проблемите са отстранени, така че всички желаещи могат да се сдобият с парчето.
Ceca може само да се радва от този успех, тък като вече е събрала половината пари за наказанието, което трябва да плати на държавата. Все пак, има още осем песни, които ще се продават по същия начин, а на 17 юни ще излезе и CD-то „Ljubav živi“, така че няма място за притеснения – парите (милион и половина евро) ще бъдат събрани.

Засега не се съобщават никакви резултати от това как върви продажбата на първата песен „Metak sa posvetom“ от новия албум на Lepa Brena „Začarani krug“, която се продава по същия начин, но на по-ниска цена.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Днес Ceca Ražnatović празнува 48-ми рожден ден Днес Ceca Ražnatović празнува 48-ми рожден ден

    Певицата Svetlana Ražnatović навърши днес 48 години, а подготовката за рождения ден на сръбската поп фолк дива започна от сутринта. В дома на Ceca тия […]

  • Ceca Ražnatović има приятел, не крият близостта си Ceca Ražnatović има приятел, не крият близостта си

    От известно време сръбската фолк звезда Svetlana Ražnatović (46) има връзка с по-младия от нея Bogdan Srejović (38). Двамата се запознали в края на миналата […]

  • Ceca Ražnatović стана баба Ceca Ražnatović стана баба

    Малко преди да навърши 47 години, днес Svetlana Ceca Ražnatović стана баба. Нейният син Veljko и снахата Bogdana станаха родители на малкия Željko, когото кръстиха […]

КОМЕНТАРИ
ex-yumusic
Balgar
2 юни 2011 в 10:36

Айде сега, ние да не пасем трева. Цялото интернет пространство Copy – Paste… без никой да се замисли малко!
Само за пример ще дам сингълът на Lady Gaga – Born Тhis Вay, който в цял свят е успял да продаде 450 000 mp3-ойки. Всички знаем каква истерия има около Lady Gaga! А Цеца само за един ден е продала почти двойно повече в една държавица с население 10 милиона души, ако включим и бившите Юго републики – около 25 милиона…. Информацията е повече от абсурдна!
Ето една статия от Balkanmedia, която опровергава напълно публикацията за заработените 775 000 евро от Цеца:
http://www.balkanmedia.com/ceca-raznatovic-malo-matematike-i-10-cinjenica-cl7534.html

Или в мой превод статията гласи следното:

Цеца Ражнатович – Малко математика

Днес вест на деня е новината за невероятните продажби на песента „Šteta za mene“, която от вчера се продава чрез сайта на Милиграм. Твърди се, че песента за 24 часа се е продала од 150 000 до 700 000 пъти и че Цеца е спечелила 775 000 евро. Ето и няколко факта, които нагледно бясняват защо гореспоменатите цифри са невъзможни!

Опитите за продажба на mp3 файлове по този начин в USA, UK и Германия са пълен провал.Звезди от ранга на Роби Уилямс и Мадонна не постигнали и 10% от обицайния за компактдиска тираж. Е може би публиката при нас на Балканите е далеч по-напреднала и Западът не е наше достойно мерило. Все пак някои неща важат и за Балканите:
Pokušaji prodaje mp3 fajlova na taj način u USA, UK i Njemačkoj su bili kompletni promašaji. Zvijezde poput npr. Robbie Williamsa, Madonne nisu postizale ni 10% prodaje uobičajenog CD tiraža. E sad, možda je publika kod nas na Balkanu tehnički daleko naprednija i modernija i zapad nam nije dostojno mjerilo. Ipak neke činjenice važe i za Balkan:
Факт 1: 150.000 mp3 файла с размер 4 MB = 600 GB.
Факт 2: 600 GB = 4,8 Tbit (1 terabit = 4,8 милиона Megabita).
Факт 3: 1 час има 3600 секунди.
Факт 4: Мрежовата карта на web съръра има капацитет от 100 Mbit в секунда
Факт 5: Един единствен сървър, за да изпрати 4,8 Tbita теоритично са му нужни 12 часа, а на практика 2 дни.
Факт 6: Ако същата тази информация се изпраща чрез e-mail Protocol (както в случая) е нужно да се прехвърлят 3 пъти повече данни. Така че един солиден сървър, който се използва само за изпращане не песента по имейли би бил зает почти една седмица само за разпращането на 150 000 имейла с mp3 файл от 3MB.
Факт 7: Презентацията на Мили се хоства на общ сървър, който се използва и за 4 други презентации.
Факт 8: В този случай теоритичният максимум на сървъра би бил 15 000 имейла на 24 часа.
Факт 9: Независимо от капацитета на сървъра, индикаторите за посещаемост за сайта http://www.miligrammusic.com като този на Aleksa service за последните 7 дни е далеч под 10 хиляди души на ден.

Колко стотици, пардон, хиляди човека наистина са купили песента оставяме на вас да прецените!


ex-yumusic
admin
2 юни 2011 в 10:57

Така… аз цитирам „Kurir“, а те откъде имат тази информация, не знам. Възможно е данните да са малко преувеличени, но съгласи се, че новият албум на Цеца наистина се очакваше с огромно нетърпение. Първо, защото никой не е предполагал, че той ще се появи точно в този момент, имайки предвид събитията около певицата в последно време.
Второ, знаеш, че и лошата реклама е полезна. Всичко, което се изписа напоследък за Цеца, допълнително й вдигна рейтинга. Освен това, песните в албума са, така да се каже, автобиографични, което още повече подсилва интереса към тях.
Не мога да твърдя със сигурност какъв е капацитетът на сървъра, който обслужва продажбите, тъй като не съм специалист в тази област, но със сигурност хората са се подготвили да поемат голям трафик. 🙂


ex-yumusic
ivan
20 юни 2011 в 11:34

Има значение само това , че и деветте песни са чудесни !
Изключително силни , сложни и разнообразни !
Пефектен албум !


НАПИШИ КОМЕНТАР