Текстове

Среќна ли си ти

Среќна ли си ти

Toše Proeski Никогаш не сум имал многу да ти дадам. Никогаш, само љубов како дете искрена. Но не ти беше доволна. Туѓа си, веќе немам […]


Прочети до края

Казна моја си ти

Казна моја си ти

Toše Proeski Убавино во цвеќе скриена, на раце те носат од мене. Ѕвездата ти згасна, a само што те пронајдов ти замина. Патувај, љубов моја, […]


Прочети до края

Боже, чувај ја од зло

Боже, чувај ја од зло

Toše Proeski Таа има очи кои ми ги знаат тајните, сите победи и сите порази. Таа има раце кои кријат цели светови и би умрел […]


Прочети до края

Полско цвеќе

Полско цвеќе

Toše Proeski Како птица Мај ќе слета кај вљубените, Блазе им, а ние каде сме? Како срце божур цвета, во моето си и нај мила […]


Прочети до края

Ех, да сум злато

Ех, да сум злато

Toše Proeski Сенките со погледот ги ловам, ниедна на тебе не е слична. Што вреди и планови да ковам, ти си премногу необична. Доаѓаш на […]


Прочети до края

Солзи прават златен прстен

Солзи прават златен прстен

Toše Proeski Ке ти кажам тајно, една вистина ништо не е трајно, па ни љубовта. Оди не се враќај веќе никогаш, јас ќе најдам начин […]


Прочети до края

Ima li dan za nas

Ima li dan za nas

Toše Proeski Prazan je grad, a u duši si ti. Tužno pas me gleda. Sačuvaj bar jedan kofer za sne, a ja srce ne dam. […]


Прочети до края

Žao mi je

Žao mi je

Toše Proeski Žao mi je. Tek sad sam sve o tebi naučio. Al najviše žao mi je zalud sam te učio – i da voliš […]


Прочети до края

Loše ti stoji

Loše ti stoji

Toše Proeski Loše si prećutala u čije ruke sinoć si zalutala. Ko pepermint laž slatka je, ukus onaj hladan krije najgore. Loše si varala i […]


Прочети до края

Igra bez granica

Igra bez granica

Toše Proeski Da se bar mogu probuditi u svijetu ljubavi bez starih dugova i ovih nakaza, što su me stalno pratile. Da te bar mogu […]


Прочети до края
Страница 1 от 21 2