Текстове

Среќна ли си ти


Среќна ли си ти

Toše Proeski Никогаш не сум имал многу да ти дадам. Никогаш, само љубов како дете искрена. Но не ти беше доволна. Туѓа си, веќе немам право да те имам. Туѓа си, колку години те чекав […]Прочети до края

Казна моја си ти


Казна моја си ти

Toše Proeski Убавино во цвеќе скриена, на раце те носат од мене. Ѕвездата ти згасна, a само што те пронајдов ти замина. Патувај, љубов моја, во сонот ти си мој. Ангел чувар, пак ќе бидам […]Прочети до края

Боже, чувај ја од зло


Боже, чувај ја од зло

Toše Proeski Таа има очи кои ми ги знаат тајните, сите победи и сите порази. Таа има раце кои кријат цели светови и би умрел јас за тие прегратки. Боже, не ми треба ништо друго […]Прочети до края

Полско цвеќе


Полско цвеќе

Toše Proeski Како птица Мај ќе слета кај вљубените, Блазе им, а ние каде сме? Како срце божур цвета, во моето си и нај мила и проклета ти. Полско цвеќе млад нека ме покрие, душа […]Прочети до края

Ех, да сум злато


Ех, да сум злато

Toše Proeski Сенките со погледот ги ловам, ниедна на тебе не е слична. Што вреди и планови да ковам, ти си премногу необична. Доаѓаш на килими од свила, улици зад тебе песни свират. Туѓа си […]Прочети до края

Солзи прават златен прстен


Солзи прават златен прстен

Toše Proeski Ке ти кажам тајно, една вистина ништо не е трајно, па ни љубовта. Оди не се враќај веќе никогаш, јас ќе најдам начин да заборавам. Ти си како река, брзаш некаде а јас […]Прочети до края

Ima li dan za nas


Ima li dan za nas

Toše Proeski Prazan je grad, a u duši si ti. Tužno pas me gleda. Sačuvaj bar jedan kofer za sne, a ja srce ne dam. Ponos je zid, ko da pokuca sad. Teško je kad […]Прочети до края

Žao mi je


Žao mi je

Toše Proeski Žao mi je. Tek sad sam sve o tebi naučio. Al najviše žao mi je zalud sam te učio – i da voliš do neba i da praštaš kad treba. Šta sam to […]Прочети до края

Loše ti stoji


Loše ti stoji

Toše Proeski Loše si prećutala u čije ruke sinoć si zalutala. Ko pepermint laž slatka je, ukus onaj hladan krije najgore. Loše si varala i zalud pokrivaš se preko usana. Crni šal neće sakriti, a […]Прочети до края

Igra bez granica


Igra bez granica

Toše Proeski Da se bar mogu probuditi u svijetu ljubavi bez starih dugova i ovih nakaza, što su me stalno pratile. Da te bar mogu poljubiti bez loših sjećanja na hladna proljeća, bez slike stradanja, […]Прочети до края
Страница 1 от 21 2