Brena и Popović продадоха 51 процента от „Grand“

Новината, че Lepa Brena и Saša Popović са продали 51 процента от „Grand production“ на SBB, или по-точно на фирмата-собственик, вдигна доста шум. Компанията „KKR Investment“ купи неотдавна кабелната система SBB, по която от средата на март ще се излъчва “Grand TV”, а след няколко месеца и “Grand TV 2” и “Grand TV 3”.

Всички приходи от продажбата на дела на Saša и Brena ще бъдат вложени в “Grand”, с идеята заедно с британците да направят най-голямата продуцентска къща и музикална телевизия, не само в региона, а и в тази част на света.

Предаванията “Grand show”, “Grand parada” и “Zvezde Granda” остават до септември на „TV Pink“ според договора със Željko Mitrović, а “Narod pita” се мести скоро на “TV Grand”.

Всяка от тези емисии струва 10 000 евро, което означава че телевизия „Pink“ е имала задължението да изплаща на Saša и Brena месечно 160 000 евро. Колко е голяма гледаемостта на тези предавания сочи фактът, че преди четири години тогавашната телевизия „Fox“ предлагаше на Popović и Živojinović 15 млн. евро да ги преместят от „Pink“.

Вместо планирания „Grand kanal“, Željko Mitrović започва от утре да излъчва на пакета „Pink klik“ своето шоу „Bravo music“ с народна музика.

Brena и Popović продадоха 51 процента от „Grand“


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар