Боже, чувај ја од зло

Toše Proeski

Таа има очи
кои ми ги знаат тајните,
сите победи и сите порази.

Таа има раце
кои кријат цели светови
и би умрел јас за тие прегратки.

Боже, не ми треба ништо друго
дур сум жив под ова небо
топла постела и очи што ги знам.
Боже, ангели од небо прати
чувај ја од зло.
Таа нема никој свој…
Боже, чувај ја од зло.

Таа има усни
вкусни како зрела јагода,
кои никој не ги бакнува ко јас.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Среќна ли си тиСреќна ли си ти

    Toše Proeski Никогаш не сум имал многу да ти дадам. Никогаш, само љубов како дете искрена. Но не ти беше доволна. Туѓа си, веќе немам […]

  • Казна моја си тиКазна моја си ти

    Toše Proeski Убавино во цвеќе скриена, на раце те носат од мене. Ѕвездата ти згасна, a само што те пронајдов ти замина. Патувај, љубов моја, […]

  • Полско цвеќеПолско цвеќе

    Toše Proeski Како птица Мај ќе слета кај вљубените, Блазе им, а ние каде сме? Како срце божур цвета, во моето си и нај мила […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар