Bajaga и „Instruktori“ тази вечер в Сараево

bajaga

Bajaga и „Instruktori“, като част от турнето по случай 25 години на сцена, тази вечер пеят в Сараево, в култовото рокаджийско място „Dom mladih“.
– Чух и се радвам, че билетите са разпродадени, и с нетърпение чакам да се видим с публиката. Глася им изненада, някой гост, но нека да остане в тайна. Обичам да идвам в Сараево, тук винаги сме много добре посрещнати. Сараево преди беше център на рок сцената, днес е една от опoрните точки на рока на Балканите, а на мен винаги ми е хубаво да свиря на публика, която харесва това, което правим. – каза Momčilo Bajagić за портала “Sarajevo-x.com”.

След забележителните концерти в залата на баскетболния клуб „Cibonа“ в Загреб и в белградския „Sava centаr“, Bajaga и „Instruktori“ пристигнаха в още един голям град от бивша Югославия, на турнето си по случай 25 години от първия им албум „Pozitivna geografija“. Всъщност, точно в „Dom mladih“, Bajagа и бендът му са свирили за първи път след обявяване на дебютния им албум:
– Тук свирихме за първи път, ще свирим и сега… Това е култово място за ex-YU рок сцената. Много групи са се пробвали тук и много известни бендове са свирили в „Dom mladih“. Така че, се радвам, че ще имаме концерт от юбилейното ни турне и естествено и заради символиката, понеже започнахме тук. – казва Bajaga.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
Вашият коментар