Andrea Šušnjara, новата певица на „Magazin“

Magazin » Новини

magazin-andrea-susnjara

В загребско студио, първата си песен с група „Magazin“ записа новата им певица Andrea Šušnjara.
Симпатичната сплитчанка дойде в една от най-дългогодишните хърватски групи след Ivanа Kovač, дъщерята на Mišо Kovač, която започва самостоятелна кариера. Кадровата подмяна в „Magazin“ не е резултат от свада, както се твърди, а просто всички са решили, че е време за промяна.

– Винаги съм имала желание да пея в „Magazin“ и по стечение на обстоятелствата това е реалност – каза Andrea, която записа с колегите си песен с работното име „Aj, aj, aj“. По време на записите, на Tonči Huljić му дойде идеята да кръсти песента „Sijamski blizanci“. С нея, в началото на юли, групата ще се представи на Сплитския фестивал.

– Мисля, че „Magazin“, с тази и останалите песни, които ще влязат в албума, се връща към първите си години, а това най-много ми харесва – призна Andrea и добави:
– Ценя и уважавам Danijelа Martinović и Jelenа Rozgа, но на мен лично, най-близък ми е стилът на Ljiljanа Nikolovskа.

За Ivanа Kovač Šušnjara има по-особено мислене:
– Тя е много добро момиче и ако някой се опита да ни скара, няма да успее. Неотдавна бях на едно участие на „Magazin“ в Австрия, заедно с нея. Изкарахме си много добре, тя ме окуражаваше и ми даваше съвети. Ivana пя като официалната певица на „Magazin“, но и аз се включих с няколко песни.

Да припомним, Andrea дебютира на „Dorа 2004“ с песента „Noah“ и се класира на 2 място. Tonči Huljić й предрече международна кариера, но по него време Andreа имаше здравословни проблеми. След като се пребори с тумора, се върна към пеенето като бек вокал на Igor Cukrov, миналогодишният представител на Евровизия за Хърватска. И, макар, че е завършила класическо пеене, Andrea казва, че винаги си е представяла себе си в забавната музика:
– В музикалното училище, за съжаление, се работи по стари програми, което не дава възможност за експериментиране, а това мен най-много ме привлича. Тук намерихме общ език с Huljić.

– След толкова години, опитах с „Magazin“ нещо ново. Променихме малко стила си, взехме Ivanа за певица с коренно различен глас от предходните, но явно хората харесват предишния ни стил. Отново направихме промяна и се надяваме това да е най-вече от полза на нашите почитатели – коментира Huljić.


Виж още:
 • Барабанистът на „Magazin“ с тежък инсулт Барабанистът на „Magazin“ с тежък инсулт

  2 януари 2015

  Ante Miletić (62), барабанистът на хърватската група „Magazin“, за Нова година беше изписан от болницата, след като прекара там три седмици поради тежък инсулт. Болестта на барабаниста изненада всички, тъй като той нито пие, нито […]

 • Британски хор обработи хит на „Magazin“ Британски хор обработи хит на „Magazin“

  11 октомври 2012

  Британският хор „The Gurt Lush Choir“ направи обработка на песента на „Magazin“ – „Dani su bez broja“. Този популярен хит на хърватската поп група е от времето, когато вокалистка беше Jelena Rozga. Освен соло, Rozga […]

 • Група „Magazin“ в клуб „Roko & Akademija“ Група „Magazin“ в клуб „Roko & Akademija“

  25 февруари 2012

  Любителите на добрата музика и нощния живот в Загреб ще могат на 2 март да се насладят на група „Magazin“, която отново ще гостува в клуб „Roko & Akademija“. Със своите неостаряващи хитове популярният сплитски […]

Напиши коментар