Andrea Šušnjara, новата певица на „Magazin“

magazin-andrea-susnjara

В загребско студио, първата си песен с група „Magazin“ записа новата им певица Andrea Šušnjara.
Симпатичната сплитчанка дойде в една от най-дългогодишните хърватски групи след Ivanа Kovač, дъщерята на Mišо Kovač, която започва самостоятелна кариера. Кадровата подмяна в „Magazin“ не е резултат от свада, както се твърди, а просто всички са решили, че е време за промяна.

– Винаги съм имала желание да пея в „Magazin“ и по стечение на обстоятелствата това е реалност – каза Andrea, която записа с колегите си песен с работното име „Aj, aj, aj“. По време на записите, на Tonči Huljić му дойде идеята да кръсти песента „Sijamski blizanci“. С нея, в началото на юли, групата ще се представи на Сплитския фестивал.

– Мисля, че „Magazin“, с тази и останалите песни, които ще влязат в албума, се връща към първите си години, а това най-много ми харесва – призна Andrea и добави:
– Ценя и уважавам Danijelа Martinović и Jelenа Rozgа, но на мен лично, най-близък ми е стилът на Ljiljanа Nikolovskа.

За Ivanа Kovač Šušnjara има по-особено мислене:
– Тя е много добро момиче и ако някой се опита да ни скара, няма да успее. Неотдавна бях на едно участие на „Magazin“ в Австрия, заедно с нея. Изкарахме си много добре, тя ме окуражаваше и ми даваше съвети. Ivana пя като официалната певица на „Magazin“, но и аз се включих с няколко песни.

Да припомним, Andrea дебютира на „Dorа 2004“ с песента „Noah“ и се класира на 2 място. Tonči Huljić й предрече международна кариера, но по него време Andreа имаше здравословни проблеми. След като се пребори с тумора, се върна към пеенето като бек вокал на Igor Cukrov, миналогодишният представител на Евровизия за Хърватска. И, макар, че е завършила класическо пеене, Andrea казва, че винаги си е представяла себе си в забавната музика:
– В музикалното училище, за съжаление, се работи по стари програми, което не дава възможност за експериментиране, а това мен най-много ме привлича. Тук намерихме общ език с Huljić.

– След толкова години, опитах с „Magazin“ нещо ново. Променихме малко стила си, взехме Ivanа за певица с коренно различен глас от предходните, но явно хората харесват предишния ни стил. Отново направихме промяна и се надяваме това да е най-вече от полза на нашите почитатели – коментира Huljić.


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
  • Барабанистът на „Magazin“ с тежък инсултБарабанистът на „Magazin“ с тежък инсулт

    Ante Miletić (62), барабанистът на хърватската група „Magazin“, за Нова година беше изписан от болницата, след като прекара там три седмици поради тежък инсулт. Болестта […]

  • Британски хор обработи хит на „Magazin“Британски хор обработи хит на „Magazin“

    Британският хор „The Gurt Lush Choir“ направи обработка на песента на „Magazin“ – „Dani su bez broja“. Този популярен хит на хърватската поп група е […]

  • Група „Magazin“ в клуб „Roko & Akademija“Група „Magazin“ в клуб „Roko & Akademija“

    Любителите на добрата музика и нощния живот в Загреб ще могат на 2 март да се насладят на група „Magazin“, която отново ще гостува в […]

КОМЕНТАРИ
Вашият коментар