53-ти Гуча брас бенд фестивал (5-11 август 2013)

Тазгодишният, 53-ти поред фестивал на духовата музика в Гуча ще бъде открит на 5 август от световно известния босненски режисьор и музикант Emir Kusturica. В 10 часа пред паметника на тромпетиста той ще вдигне тържествено сръбското знаме, под звуците на химна на събора „Sa ovčara i kablara“. Освен това, на 8 август, след съревнованието на чуждестранните оркестри, Kusturica ще направи музикално шоу със своя „No smoking orchestra“.

Също така, първата вечер концерт на стадиона ще изнесе Aca Lukas.

На 10 август на стадиона концерт ще направи печелилият всички награди от събора Dejan Petrovic с биг бенда си.

След две години Goran Bregović със своя „Orkestar za svadbe i sahrane“ отново ще засвири в Гуча. Неговият концерт на стадиона на 11 август от 17 часа ще закрие официално 53-я Драгачевски събор.

Тази година на събора на духовата музика ще се състезават оркестри от девет европейски страни – Германия, Франция, Италия, Македония, България, Полша, Словения, Румъния и Норвегия.

53-ти Гуча брас бенд фестивал (05-11 август 2013)


СВЪРЗАНИ СТАТИИ
КОМЕНТАРИ
  1. Ex-Yu музика каза:

    Емир Кустурица отказа участието си на 53-я събор в Гуча 2013, поради ангажименти около снимането на новия му филм „На млечния път“, който ще претендира за трета „Златна палма“ на фестивала в Кан. Моника Белучи пристигнала за снимките и нямала никакво друго свободно време за това.

Вашият коментар